do 11 okt

Den Skyldige (The Guilty)

Thriller

Informatie

  • Datum do 11 okt 2018
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

Asger Holm (Jakob Cedergren, Submarino) is politieagent in de buitendienst van Kopenhagen, maar door een overtreding werkt hij verplicht een aantal weken in de alarmcentrale.
Tegen het einde van zijn dienst raakt hij hoorbaar steeds gefrustreerder door de onbeduidende telefoontjes die hij voor zijn kiezen krijgt. Dan belt Iben, een jonge vrouw die zo te horen ontvoerd is. Er is een standaardprocedure, maar die voldoet niet voor een politieman die normaal op straat staat. Asger zet alles op alles om de vrouw te helpen. Langzaam ontvouwt zich een ultraspannend mysterie, waarbij we als kijker samen met Asger vastzitten in de controlekamer. Kan een film die zich in één ruimte bevindt zo lang boeien? Den Skyldige bewijst van wel.
Omdat de kijker zit mee te luisteren met 112-gesprekken, moeten lange stukken van het verhaal aan de andere kant van de lijn worden verteld. Alleen met geluid dus. Aan elk camerashot proef je de aandacht die eraan besteed is om elke nadruk die wordt gelegd geheel kloppend te krijgen, en het geluidsdesign is nagenoeg perfect om in je fantasie alle blanco’s in te vullen. Sinds de klassieker 12 Angry Men (1957) waren er zelden films die zó goed spanning wisten op te bouwen in één ruimte. Den skyldige was de grote hit op het IFFR (Internationaal Filmfestival Rotterdam) in 2018.

Denemarken, 2018, 85 min.
Regie: Gustav Möller
Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, e.a.