di 06 okt

Filles de joie

Extra plaatsen beschikbaar!

Informatie

  • Datum di 06 okt 2020
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

De Veiligheidsregio heeft ons extra ruimte gegeven om meer mensen toe te laten in onze veilige en comfortabele corona-setting. Reserveren is nu weer mogelijk.

In Filles de joie volgen we een zinderende zomer lang drie vrouwen, Axelle, Conso en Dominique, die weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze kibbelend samen de Belgisch-Franse grens over naar Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden. Vriendinnen zullen ze nooit worden, maar hun gezamenlijke dubbelleven bindt hen. Wanneer een van hen in moeilijkheden raakt wordt die band onbreekbaar.
In de hozende regen begraven drie vrouwen een lichaam. Het zullen Axelle, Conso en Dominic wel zijn, drie prostituees die net over de Belgische grens in een bordeel werken. Maar wíe begraven ze in deze openingsscène van Filles de joie? Het zou bijna elk mannelijk personage uit de film kunnen zijn – dat ene foute vriendje, de manipulatieve ex, de puberjongen die hun elke dag obsceniteiten naschreeuwt, of die ene bejaarde klant, per ongeluk bezweken aan een hartaanval.
Met Filles de joie, 'meisjes van plezier', schakelen regisseurs Frederic Fonteyne en Anne Paulicevich slim heen en weer van het perspectief van de ene naar dat van de andere vrouw. Ze bieden zo een inkijkje in hun leven, waarin ze grappen maken over hun cliënten, maar ook lijden onder vooroordelen en seksisme. Dankzij het levendige acteerwerk van Sara Forestier, Annabelle Lengronne en Noemie Lvovsky is het vooral een verhaal over vrouwelijke solidariteit.

Frankrijk/België, 2020, 91 min.
Regie: Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich
Met: Sara Forestier, Noémie Lvovsky, Annabelle Lengronne e.a.