do 23 nov

Tulipani

Komedie / Drama

Informatie

  • Datum do 23 nov 2017
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

In Tulipani vliegt de Canadese Anna (Ksenia Solo) in 1980 naar Italië om de as van haar overleden Italiaanse moeder in haar geboortedorp uit te strooien. In het dorpje hoort ze geweldige verhalen over haar vader Gauke (te afstandelijke Gijs Naber), die ze nooit heeft gekend, maar die als jonge Zeeuwse boer na de watersnoodramp van 1953 met een doos tulpenbollen naar Italië fietste. 

De eenzame fietser wilde 'nooit meer natte voeten' krijgen en vestigde zich als tulpenkweker in het dorpje. Hij werd er als curieuze vreemdeling uit het verre Noorden hartelijk ontvangen, maar toen de rechtschapen Zeeuw de strijd aanging met de lokale maffia ontbrandde er een strijd op leven en dood, waarin hij uitgroeide tot een mythische dorpsheld.

Deze versie van het verleden, die met flashbacks wordt opgediend, krijgt Anna te horen in het dorpje van de eigenares van een restaurant, die een leuke zoon heeft. 

Dat het verleden nog niet dood is, merkt Anna als ze hoort dat de oude maffiabaas, met wie haar vader de strijd aanging, nog leeft. Nadat ze hem heeft opgezocht, wordt ze door een inspecteur (Italiaanse levende acteer­legende Giancarlo Giannini) beschuldigd van moord. Veel meer dan dat Anna nieuwe ontdekkingen doet over haar familiegeschiedenis moeten we over het verhaaltje niet vertellen.

Nederland / Italië, 2017, 90 min.
Regie: Mike van Diem
Met: Gijs Naber, Anneke Sluiters e.a.