do 24 jan

The Extraordinary Journey of the Fakir

Drama

Informatie

  • Datum do 24 jan 2019
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

In een buurt van New Delhi verblijft een kolonie magiërs, poppenspelers, vuurspuwers en andere kunstenaars. Onder hen ook Aja, die als kind al blijk gaf van een uitzonderlijk talent. Hij is een 'fakir', die kan zweven, sabels inslikken en hij is voorzien van een reeks van trucs, die hij tot in de puntjes beheerst. Ook verricht hij wonderbaarlijke genezingen. Maar als zijn moeder hem een vliegticket naar Parijs geeft en hem opdraagt om er een geheimzinnige opdracht te vervullen, is hij helemaal van streek. Hij heeft zijn wijk namelijk nooit eerder verlaten.
Om zijn vader te vinden reist hij in het kielzog van enkele vluchtelingen per ongeluk vanuit Frankrijk naar Engeland. Samen met hen wordt hij uitgezet naar Spanje, waarna hij naar Italië vlucht om via Parijs weer te belanden in Mumbai. Aja vertelt zijn levensverhaal aan enkele jongens in de gevangenis, ze luisteren geboeid naar zijn bespiegelingen over liefde, rijkdom en armoede, toeval, lotsbestemming en vluchteling zijn.
The Extraordinary Journey of the Fakir is een feelgoodfilm over iemand die zijn bestemming vindt. Vooral de Bollywoodelementen, twee zang- en dansscènes, houden het verhaal luchtig.

Overstijgt alle grenzen
Mierzoete, maar sympathieke boekverfilming
Vrolijke, karikaturale klucht


Frankrijk / VS, 2018, 92 min.
Regie: Ken Scott
Met: Erin Moriarty, Barkhad Abdi en Bérénice Bejo e.a.