do 17 nov

Good Luck To You, Leo Grande

Door vrijen dichter tot de kern.

Informatie

  • Datum do 17 nov 2022
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15

"It’s never too late to try something new."

De weduwe Nancy Stokes is een gepensioneerde schooljuf en verlangt naar avontuur in haar leven. Maar meer nog heeft ze zin in seks en contact met iemand. Om zich van echt goede seks te verzekeren neemt ze contact op met de escort Leo Grande. Ze spreken af, slapen met elkaar en voeren conversaties. De twee blijken goed overeen te komen en Nancy krijgt weer meer zelfvertrouwen. Ze besluiten elkaar vaker te zien.
Die schaamte, over het ouder wordende lichaam en alle behoeftes die het lichaam kan hebben, daar moeten we maar eens vanaf, is de boodschap van de film. De 63-jarige Thompson geeft het goede voorbeeld. Het zou misschien normaal moeten zijn dat de Britse actrice haar lichaam durft te tonen, maar dat is het allesbehalve. Het een wonderlijk indrukwekkend statement, hoe Nancy aan het einde van de film voor de spiegel staat, niet tevreden maar ook niet ontevreden. Eindelijk verlost van de kritische blik die altijd op zoek gaat naar wat er niet deugt.
Good Luck to You, Leo Grande is op zijn best wanneer humor en drama overlappen. Regisseur Sophie Hyde houdt het mooi in evenwicht. De treurige blik van Nancy is óók grappig, haar dapperheid ook kwetsbaar. En haar verlangen mag echt bestaan.

VK, 2022, 97 min.
Regie: Sophie Hyde
Met: Emma Thompson, Daryl McCormack en Isabella Laughland