do 10 okt

La Quietud

Drama / Thriller

Informatie

  • Datum do 10 okt 2019
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

La Quietud is een intrigerend familiedrama van de talentvolle Argentijnse regisseur Pablo Trapero. De film gaat over de onconventionele band tussen twee zussen en het verleden van Argentinië. Martina Gusman, de muze van Trapero, speelt één van de zussen. De andere zus wordt gespeeld door Bérénice Bejo, die we onder andere kennen uit The Artist.
Hoewel zussen Mia en Eugenia al jaren in andere werelddelen wonen, hebben ze hun hechte band altijd behouden. Als hun vader een beroerte krijgt en in een coma terechtkomt, keert Eugenia vanuit Parijs terug naar La Quietud, het familielandgoed. De film speelt zich grotendeels af op deze afgelegen ranch, in het achterland van Buenos Aires. In eerste instantie lijkt het weerzien hartverwarmend te zijn, maar al snel duiken er allerlei spanningen op. Onder meer omdat de zusjes erg jaloers op elkaar zijn. Kleine drama’s en seksuele intriges spelen zich af tussen een handvol spelers: de zussen, hun ouders en hun (voormalige) geliefden. De twee zussen en hun moeder worden gedwongen hun trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.
Trapero merkte in 2011 in Cannes per toeval op hoeveel Bérénice Bejo en Martina Gusman op elkaar lijken. Hij heeft later speciaal voor hen het scenario van La Quietud geschreven. De gelijkenis is zo sterk dat het soms inderdaad lastig is om de zusjes uit elkaar te houden.

Argentinië, 2018, 117 min.
Regie: Pablo Trapero
Met: Martina Gusman, Bérénice Bejo en Edgar Ramírez e.a.