do 09 jul

Little Women

Drama / Romantiek

Informatie

  • Datum do 09 jul 2020
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

In Little Women leven vier talentvolle zussen in een tijd dat vrouwen geen macht hadden in de VS rond 1850 en een huwelijk het hoogst haalbare was. Ze zijn alle vier vastbesloten hun eigen pad te kiezen.
Little Women is geregisseerd door Greta Gerwig (Lady Bird) en gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. ‘Little Women’  Greta Gerwigs adaptatie is niet de eerste verfilming van het verhaal dat Alcott schreef en vast ook niet de laatste, maar deze komt voorlopig niet van de toppositie.
Gerwig haalt sowieso het onderste uit de kan bij haar geweldige cast, er is geen minder presterende acteur of actrice aan te wijzen. Ook Meryl Streep als de oude tante March mag niet onvermeld blijven. Het verhaal voelt zowel authentiek als modern aan: en met deze versie bewijst Gerwig dat Alcotts boek nog even relevant is als toen het gepubliceerd werd in 1868/1869. Thema’s als onafhankelijkheid, feminisme en onconventionele keuzes maken zijn ook nu nog belangrijk om te bespreken. Cinematografie, kostuums, de sets en de muziek van Alexandre Desplat: het is allemaal goud waard. ‘Little Women’ is hartverwarmend, meeslepend en onvergetelijk.

VS, 2019, 135 min.
Regie: Greta Gerwig
Met: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet e.a.

Filmhuis De Pul geeft weer wat meer mensen de kans de film te komen kijken !
Je zult wel de nodige afstand moeten bewaren.