do 01 feb

Loveless

Drama

Informatie

  • Datum do 01 feb 2018
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00


Ze hebben het goed, de Russen in Loveless. Ze behoren tot de middenklasse van Moskou, met prima banen en mooie appartementen. Ze sporten en eten gezond. Geen reden tot klagen, zou je denken, maar materieel en fysiek welzijn leidt niet automatisch tot tevredenheid. Dit zijn boze, gekrenkte zielen.

Zjenja en Boris zijn gescheiden, maar hun flat moet nog worden verkocht. Tot die tijd komen ze elkaar noodgedwongen tegen, met bittere ruzies tot gevolg. De voogdijkwestie van hun 12-jarige zoon Aleksej is ook nog niet afgehandeld. Allebei proberen ze de verantwoordelijkheid af te schuiven. Zowel Zjenja als Boris heeft een nieuwe partner; allang zelfs, te oordelen naar de omvang van Boris' zwangere vriendin.

Hartverscheurend, hoe het kind vermorzeld wordt door deze meedogenloze scheiding. Wanneer Aleksej doorkrijgt dat hij ongewenst is, trekt hij zijn eigen plan. Wat volgt, is een zoektocht met een pijnlijk ironische lading. Niemand keek naar de jongen om toen hij er nog was, maar wanneer zijn verdwijning eindelijk wordt opgemerkt, moet hij koste wat kost worden teruggevonden.

Rusland / Frankrijk, 2017, 128 min.
Regie: Andrey Zvyagintsev
Met: Aleksey Rozin, Maryana Spivak e.a.