do 06 jul

Magallanes

Drama

Informatie

  • Datum do 06 jul 2017
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €8,50

Magallanes, ooit militair, is nu taxi-chauffeur en nog steeds een vertrouweling van de familie van kolonel Rivero, onder wiens bevel hij ooit diende. Rivero is ondertussen oud, half verlamd en dement.
Op een van zijn saaie tochten met de taxi pikt Magallanes een jonge vrouw op. Hij schrikt als hij haar bekijkt in zijn achteruitkijkspiegel. In de jonge vrouw herkent hij namelijk Celina, destijds het minderjarige meisje van de kolonel. Nadat ze is uitgestapt, schaduwt de taxichauffeur haar en zo komt hij te weten dat ze nu zelfstandig kapster is, met een onooglijk grote schuld.
De film begint erg raadselachtig, maar beetje bij beetje wordt de puzzel in elkaar geschoven. MAGALLANES houdt een flinke vaart aan en Damián Alcázar, Federico Luppi en Magalier Solier (Altiplano) acteren zeer sterk.
MAGALLANES graaft in het duistere verleden van Peru van de jaren ’80 en ’90, toen het land een bloedige burgeroorlog beleefde tijdens de jaren van Sendero Luminoso. Het was een tijdperk waarin militairen (en ook guerrilleros) zich ongestraft te buiten gingen aan tomeloos seksueel geweld tegenover vrouwen. Misdrijven tegen de menselijkheid die nu nog hun schaduw werpen op het dagelijks leven in Peru.

Peru, 2015, 105 min.
Regie: Salvador del Solar
Met: Damián Alcázar, Magaly Solier, e.a.