do 18 mei

Noces

Drama

Informatie

  • Datum do 18 mei 2017
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €8,50

De hechte band tussen Zahira en haar ouders komt onder druk te staan als ze moet trouwen met een Pakistaanse man, zoals de traditie wil. Ze staat voor een hartverscheurende keuze.

Sterk portret van de dilemma’s van tweedegeneratie-immigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel. ‘We moeten een beetje met onze tijd meegaan,’ zegt Zahira’s moeder lachend.
Zahira is achttien en mag vanuit haar ouderlijk huis in België via Skype – heel modern – kennismaken met drie huwelijkskandidaten in Pakistan. Zahira heeft haar twijfels, maar wil haar ouders een plezier doen. De familiebanden zijn immers hecht en liefdevol. Maar tussen de verwachtingen en tradities van haar ouders en de westerse levensstijl waar Zahira ook mee is opgegroeid, zitten vrijwel onoverbrugbare verschillen. Een ongeplande zwangerschap is een extra complicerende factor in het leven van deze jonge, vrijgevochten vrouw die verscheurd wordt tussen twee werelden. Zahira staat voor een onmogelijke en tragische keuze. Actrice Lina El Arabi weet met een enkele blik het gevoelsleven van Zahira over te brengen. Regisseur en scenarist Stephan Streker vat die blik in sterke close-ups, en schetst de wereld en dilemma’s van migranten van verschillende generaties met nuance en scherpte.

België / Pakistan / Frankrijk / Luxemburg, 2016, 95 min.
Regie: Stephen Streker
 Met: Lina El Arabi, Sébastien Houbani, Babak Karimi