zo 23 sep

Same Music, Different People

Informatie

  • Datum zo 23 sep 2018
  • Aanvang 16:00
  • Open 15:00

Documentaire film over de achtergrond van Heavy Metal.

Vanmiddag presenteren documentaire makers Nick Roovers, Friso van Daalen & Elaine Fleur hun in de prijzen gevallen docu Same Music, Different People. Een internationale docu over de Europese Metalscene. De docu is gratis te bekijken, in de pauze staat de makers zelf achter de draaitafels, de bar is open voor, tijdens en na de film!

Same Music, Different People gaat over onze geliefde muziekstroming en de sociale en culturele achtergrond ervan. Voor de film zijn de makers Nick Roovers, Friso van Dalen en Elaine Fleur door heel Europa gereisd om terug te komen met interviews met onder meer Enslaved, Fleshgod Apocalypse, Anneke van Giersbergen, Fleddy Melculy, Finntroll, Dark Tranquillity en Sabaton om antwoord te geven op de vraag hoe het komt dat de zware metalen zo verschillend worden beleefd door verschillende culturen in Europa.

Same Music, Different People is het verhaal achter de film; het verhaal vanwaar de sociale en culturele verschillen vandaan komen, die vorm hebben gegeven aan de hedendaagse Metalscene. Dankzij de documentaire ga je backstage op een epische roadtrip in heel Europa, op zoek naar de verhalen van degenen die de muziek tot leven brengen.