do 05 apr

The Insult

Drama

Informatie

  • Datum do 05 apr 2018
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

In The Insult leidt een onbenullig incident tot een grote rechtszaak tussen een Libanese christen en een Palestijnse aannemer. Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film.
Bij de meeste burenruzies draait het niet om een groot probleem maar om een gevoel van misprijzen dat beide partijen ervaren. Zo ook bij Toni en Yasser. Er lekt wat water van Toni's balkon op aannemer Yasser. De ruzie die daarop volgt legt een diepe politieke, culturele en religieuze kloof bloot. Het incident tussen twee beledigde mannen escaleert in een zaak van nationaal belang, waarin de Libanese burgeroorlog een schaduw op de hedendaagse maatschappij werpt.
Voor zijn rol ontving Kamel El Basha op het filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Acteur. Zijn vorige film The Attack draaide filmmaker Ziad Doueiri in Israël – met de nodige ophef in zijn thuisland Libanon tot gevolg.
The Insult is genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. De Libanese filmmaker Ziad Doueiri won eerder vele prijzen met zijn debuutfilm West Beyrouth.

Frankrijk / België / Cyprus / Libanon / Verenigde Staten, 2017, 112 min.
Regie:  Ziad Doueiri
Met: Adel Karam, Christine Choueiri e.a.