do 16 jan

The Third Wife

Drama

Informatie

  • Datum do 16 jan 2020
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grootgrondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren. Intussen voelt ze zich erg aangetrokken tot de tweede vrouw van Hung, de bloedmooie Xuan. Ze ontdekt dat die een geheime relatie heeft met Son, de oudste zoon van Hung. Deze roekeloosheid en ‘onafhankelijkheid’ van Xuan vindt May opwindend, maar tegelijk beangstigend. Hung beslist dat Son moet huwen met Tuyet, nog jonger dan May. Son is ontroostbaar.
THE THIRD WIFE ontwikkelt zich in bloedmooie, prachtig gestileerde en sensuele beelden, waarbij de camera op een ingetogen manier de emoties van de vrouwen registreert en een intens levensverhaal vertelt. Het gedragen ritme sluit perfect aan bij de serene sfeer.
De regisseuse maakte een sterk verhaal over onderdrukte verlangens. De film is tevens een feministische kritiek op een patriarchale maatschappij.

Vietnam, 2018, 96 min.
Regie: Ash Mayfair
Met: Tran Nu Yen Khe, Nguyen Phuong Tra My, Mai Thu Huong Maya e.a.