do 14 feb

Woman at War

Politieke komedie

Informatie

  • Datum do 14 feb 2019
  • Aanvang 20:00
  • Open 19:15
  • Entree €6,00

Halla is een vijftig jaar oude, onafhankelijke vrouw. Maar achter de schermen van een stille routine leidt ze een dubbel leven als een gepassioneerde milieuactivist. Alleen bekend onder de naam "The Woman of the Mountain" strijdt ze tegen de lokale aluminiumindustrie. Naarmate Halla's acties krachtiger worden, van klein vandalisme tot regelrechte industriële sabotage, slaagt ze erin de onderhandelingen tussen de IJslandse regering en het bedrijf te onderbreken om een nieuwe aluminiumsmelterij in de bergen te bouwen.
In de handen van een andere regisseur zou dit dilemma snel in clichés vervallen. Maar Benedikt Erlingsson kadert Halla’s grote plannen niet als egoïstisch en onverenigbaar met haar kinderwens. Integendeel, het is een reflectie over het belang van het beschermen van de wereld voor de volgende generaties. Halla is ook geen typische geitenwollensokkenbreier maar een onverbiddelijke krijger die het karkas van een ram gebruikt om zich te verbergen voor de politie.
Halla’s verhaal leest als een thriller maar Woman at War is eerder een politieke komedie. Net zoals zijn vorige film "Of Horses and Men", is deze prent een speeltuin voor Erlingsson.

IJsland/Frankrijk/Oekraïne, 2018
Regie: Benedikt Erlingsson
Met: Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson en Juan Camillo Roman Estrada e.a.